Mátra, Gyöngyöspata, Hajmal-dűlő
Alkohol: 12,5 % Vol., Ph: 3,6, Titrálható savtartalom: 5 g/l, Maradékcukor: 0,9 g/l
Kompozíció: Cserszegi fűszeres 30%, Tramini 70%
A Hajmal-dűlő Szücsi és Pata között, a Kecskekő déli oldalában található. Innen szüreteltük az alapanyagokat, a cserszegi fűszerest és a piros traminit. Kézi bogyózást követően két hétig erjedtek nyílt kádban, majd egy rövid tartályos pihentetés után kerültek összeházasításra a következő arányban: 30% cserszegi, 70% tramini. A két illatos fajta a héjon tartásnak köszönhetően nem eredményezett egy parfümös bort, aromatikája ugyanakkor rendkívül rétegzett: aszalt citrusfélék, kardamom, szerecsendió, gyömbér, méhviasz és egy kezdődő mézesség vehető észre illatában és ízében. Savvezérelt, moderált alkoholú narancsbor, amely a gasztronómiában igazán sokoldalúan alkalmazható.
ÉTELAJÁNLÁS:
Karamellizált malaccsászár, kimcsi
Nincs vélemény a termékről.
Írja meg véleményét!