Mátra, Gyöngyöspata, Gereg-dűlő
Alkohol: 13,7 % Vol., Ph: 3,5 ,Titrálható savtartalom: 4,5 g/l, Maradékcukor: 0,7 g/l
A Gereg-dűlő öregtőkéiről szüreteltük az alapanyagot két részben, két hét eltéréssel, a savak megtartása érdekében. Mindkét frakciót 1-1 napig héjon tartottuk, majd egyharmada egy 300 literes light pörkölésű, elsőtöltésű hordóba, kétharmada pedig tartályba került. Fél éves finomseprőn történő érlelés után durva szűréssel, derítetlenül palackoztuk. Almás, naspolyás, vadvirágos, mandulás jegyek kavarognak mind illatában és ízében. Közepesen intenzív, kellemes savérzet jellemzi. A bor pirkadt megjelenése visszautal a szürkebarát szőlőszemeinek eredendő színére.
Házi túróscsúsza, rengeteg pörccel, kaporhajtással a tetején.
Nincs vélemény a termékről.
Írja meg véleményét!