Cabernet Franc, mátrai száraz vörös bor.
250 literes kis hordókban 11 hónapot töltött finom-seprőn, pikáns savakkal, kellemes gyümölcsösséggel felvértezett bor.
Gyöngyöstarjáni Borhy dűlőben található 2012-ben telepítettük. Sorok hegy-völgy irányban ültetve. Ernyőművelési mód 1 szálvesszővel. Tőke terhelés az 1,6 kg. Három fajta talajtípus van az ültetvény alatt sorokra merőlegesen -meszes – vulkanikus- barna erődtalaj.
Héján erjedt, kádon csömöszölés mellett. Az erjedés legvégső szakasza (utolsó 15 gramm cukor) 600 literes ászokhordóban ment végbe. Az almasav bomlás is ezekben a hordókban ment végbe, aztán finom-seprővel együtt átfejtettem harmad negyed töltésű barrique hordókba melyben 12 hónapot pihent.
Nincs vélemény a termékről.
Írja meg véleményét!